Geschiedenis

Geschiedenis

In 2012 neemt het idee over het oprichten van een "Zingen voor je Leven Nijmegen"-koor in Centrum de Appel vaste vormen aan. Frohmut Knie, Anadya Wouters en Esther Appels werken samen met de Stichting Kanker in Beeld het idee uit, plannen repetities en nodigen de pers uit.

In oktober 2012 zingt het koor zijn eerste liedjes.

De koorleden hebben één ding gemeen. Ze zijn allemaal direct of indirect geconfronteerd met kanker. En samen zingen blijkt verbindend en een helende remedie te zijn.


Al gauw groeit het koor en inmiddels zijn er ca. 35 leden. Het belangrijkste zijn de repetities, en er worden ook optredens verzorgd. Daar worden o.a. 4-stemmige liederen ten gehore gebracht.

In juni 2015 werd een juridische status aan het koor verbonden. Het koor werd een vereniging, waarin de leden het bruisende middelpunt zijn.

Het Zingen voor je Leven koor Nijmegen is verbonden aan het landelijke korennetwerk Zingen voor je Leven van Stichting Kanker in Beeld. Inmiddels zijn er meer dan 30 koren in het hele land aangesloten bij Stichting Kanker in Beeld.